Det danske forsvaret mangler 2,4 milliarder kroner til drift og investeringer, viser et utkast til rapport fra forsvarskommisjonen i København. Pengemangelen kan bety kutt i anskaffelsene av nye kampfly, sier en politiker.

Det sosialdemokratiske opposisjonspartiets forsvarspolitiske talsmann John Dyrby Paulsen ser det forestående kampflykjøpet som en opplagt mulighet til innsp#229er, het det på København-avisen Berlingske Tidendes nettsider lørdag.

Danmark er i likhet med Norge med i utviklingen av det amerikanske kampflyprosjektet Joint Strike Fighter. I forsvarskommisjonens utkast til rapport heter det at landet skal kjøpe nye kampfly, uten at det fastsettes noe bestemt antall.

Socialistisk Folkepartis forsvarstalsmann Holger K. Nielsen utelukker muligheten for å gi det danske forsvaret mer penger.

– Det ville være helt uholdbart i en tid der mange kommuner må skjære ned på grunnleggende velferdstiltak, sier han.

Dansk Institut for Militære Studiers leder Mikkel Vedby Rasmussen sier til Berlingske Tidende at politikerne blir nødt til å velge mellom oppgradering av flyvåpenet, marinen eller hæren. Den økonomiske situasjonen gjør det umulig å si ja takk til alt, mener han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.