De siste undersøkelsene fra det danske mattilsynet, Fødevarestyrelsen, i 2014 viser at 63-70 prosent av svinebestandene i Danmark er smittet av MRSA. I dag regner eksperter med at tallet er enda høyere.

- Moralsk ansvar

Landbrukspolitisk talsmann for partiet Alternativet Christian Poll ber miljø- og matminister Espen Lunde Larsen (V) om å innføre et krav om at danske griser blir testet for MRSA før de blir solgt.

– Vi har et moralsk ansvar for å opplyse om det dersom de grisene vi selger er smittet, sier Poll.

Han ber også ministeren redegjøre for hvorfor Danmark ikke har rapportert om MRSA-situasjonen til EU, som Tyskland og Polen har gjort.

Les også: Verdenslederne sammen mot resistente bakterier


- Jo mer jeg har sett på disse fremtidsscenariene, jo mer redd blir du

Antibiotika på E-klasse dnPlus (DN+)
 

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Roboter inntar byggebransjen
Kruse Smith har leid inn selskapet nLink og robotene Drilly I og Drilly II til å drille ti tusen hull i taket i det nye bygget til Arkivenes Hus i Stavanger.
00:53
Publisert:

Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert: