Senteret, som skal håndtere Apples onlinetjenester for det europeiske markedet, skal bygges i Foloum nær Viborg i Danmark. Planen er byggestart i 2017, og senteret skal stå ferdig i 2026. Det ventes at Apples satsing vil skape 300 nye arbeidsplasser.

– Dette må være den beste næringslivsnyheten i år for Danmark, og ikke minst for Midt- og Vest-Jylland. Investeringen kommer til å gi et kjempeløft for økonomien og skape mange hundre arbeidsplasser i hele lokalområdet, sier Danmarks handels- og utviklingsminister Mogens Jensen (S).

Senteret i Danmark vil koste 6,3 milliarder danske kroner, eller 7,3 norske milliarder kroner. Mandagens Apple-satsing er imidlertid på hele 14,5 milliarder kroner, for det skal også opprettes et større datasenter i Galway i Irland.

– Denne nye og omfattende investeringen er Apples hittil største prosjekt i Europa. Vi er henrykte over å kunne utvide vår virksomhet, skape hundrevis av lokale arbeidsplasser og introdusere noen av våre mest avanserte løsninger innenfor miljøriktig bygningsdesign, sier Apples administrerende direktør, Tim Cook, i en pressemelding.

Les også:
Flere elbiler skal utfordre Tesla
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.