Det danske oljeselskapet Dong Energy og tyske Bayerngas Norge har tirsdag kunngjort at de sier opp EPC-kontrakten for Herje-prosjektet på dansk sokkel med leverandørene med øyeblikkelig virkning. Det betyr at plattformen ikke vil fullføres, og at Hejre-prosjektet i sin nåværende form vil bli stoppet.

Det skriver Dong Energy i en pressemelding.

Leverandørkonsortiet består av Technip France og Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering. Dong skriver at konsortiet ikke har klart å overholde sine kontraktfestede forpliktelser.

«Dette har, blant andre ting, resultert i vesentlige utsettelser i fullføringen av Hejre-prosjektet», heter det i pressemeldingen.

Selskapet skriver at det ikke kan slå fast når første oljeproduksjon fra Hejre-feltet vil iverksettes.

Det er ikke ventet at oppsigelsen av kontrakten vil medføre ytterligere nedskrivninger relatert til Hejre-prosjektet. Det endrer heller ikke tidligere finansiell guiding for 2016, opplyser Dong Energy.

Herje-feltet skulle etter opprinnelig plan ha startet produksjon i 2017, men selskapet meldte i februar i år at planen ikke ville nås.

Følg markedet på DN Investor

Les også:
- Mer trengs når virkningen er såpass beskjeden
- Det ser ikke spesielt lyst ut
For ti år siden gjorde Naf en blunder. Nå er denne bilen «uomsettelig» dnPlus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Passasjerer får forlate kapret fly
Mannen som kapret et EgyptAir-fly og tvang det ned på Kypros, ble senere pågrepet. Ingen gisler skal ha blitt skadd i hendelsen.
00:60
Publisert: