Danmarks forsvarsminister Carl Holst går av, tre måneder etter at han gikk inn i Lars Løkke Rasmussens regjering.

Det har stort sett stormet rundt Holst siden han ble forsvarsminister for regjeringspartiet Venstre. Han har blant annet fått kritikk for sleivete uttalelser om Danmarks deltakelse i Irak-krigen og dårlig håndtering av konflikten med det danske forsvarets kampflymekanikere.

Det toppet seg trolig da danske medier nylig avslørte at Holst i sin tidligere stilling som regionsordfører i Syddanmark skal ha brukt en kommunikasjonsansatt i regionen som sin personlige assistent i valgkampen tidligere i år.

Det har Holst avvist, men denne uka kom det fram at assistenten hadde sendt flere hundre eposter som handlet om valgkampen.

– Jeg har i dag gitt statsministeren beskjed om at jeg trer tilbake som forsvarsminister og minister for nordisk samarbeid, sier Holst i en pressemelding og begrunner beslutningen med «skygger» fra hans tid i region Syddanmark. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.