Boligpriser er noe som opptar de fleste i Norge. Også i Danmark følges boligmarkedet tett, og akkurat nå er det optimisme og stigende boligpriser i de fleste områder i takt med god medvind for den danske økonomien.

Nå viser fersk statistikk at kvadratmeterprisene på eneboliger og rekkehus i København nærmer seg det dobbelte av gjennomsnittet for hele landet, skriver Finans.dk.

Snittprisene for eneboliger og rekkehus i København var i februar 22.041 danske kroner (rundt 27.800 norske kroner) per kvadratmeter.

Til sammenligning var gjennomsnittlig kvadratmeterpris for eneboliger i Oslo 48.761 kroner i februar.

Men det er ikke forskjellen i kvadratmeterpriser mellom København og Oslo som overrasker danske eiendomsmeglere.

Priser opp - salg ned

Det som overrasker er at prisene nå stiger i København (0,8 prosent i februar) selv om antall boligsalg faller.

- Antall boligsalg i København kommune var i januar i år 37 prosent lavere enn i januar 2015. Det er derfor bemerkelsesverdig at vi nå ser stigende priser til tross for avtakende salg, sier kommunikasjonsdirektør Birgit Daetz i Boligsiden.dk i en melding.

Det var bare prisen på selveierleiligheter som steg i hele Danmark i februar, med en oppgang på 0,6 prosent i snitt.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for en selveierleilighet i København er ifølge Finans.dk nå 29.597 danske kroner (cirka 37.400 norske), mens tilsvarende priser i Oslo i februar var 58.322 kroner. Leilighetsprisene er med andre ord over 55 prosent høyere i Oslo enn i København.

Også hos våre nærmeste naboer i øst er boligpriser et hett tema. I dag kom meldingen om at svenskene bekymrer seg mer over stigende boligpriser enn de fleste andre land i Europa. Ifølge Dagens Industri er 28 prosent av svenskene bekymret for boligprisene, mot 19 prosent i snitt for de 19 andre landene i Europa som var med i undersøkelse. Sverige var eneste nordiske land som deltok.


Les også: Derfor rykker de aller råeste eiendommene fra

 
Solgt før visning for nesten 90.000 per kvadratmeter

– Brattere for de unge som skal finne sin første bolig  

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.