– Vi har økt kontrollen med togene og skjerpet kontrollen med all innreise, sier visepolitiinspektør Jan Lambertsen i Syd- og Sønderjyllands Politi til Ritzau natt til tirsdag.

I alt er mellom 225 og 270 personer, hovedsakelig fra Syria, innkvartert på en skole i Padborg, hvor de blir registrert av politiet.

Mandag kveld nektet en gruppe på 19 personer å forlate et tog fordi de ikke ville registrere seg i Danmark, men ønsket å reise videre til Sverige.

– Men også de er nå innkvartert på skolen i Padborg, sier Lambertsen.

Mange vil til Sverige

I løpet av mandagen anslås det at mellom 825 og 850 migranter og flyktninger kom til Danmark fra Tyskland. Det finnes ennå ingen oversikt over hvor mange som ønsker asyl i Danmark.

– Men det er vårt inntrykk at over halvparten ønsker å komme seg videre. Mange vil til Sverige, sier Lambertsen.

De som ønsker å søke asyl i Danmark, blir overført til Sandholmleiren på Nordsjælland. En mindre grupper har allerede blitt sendt dit.

Bortsett fra en episode mandag kveld, der noen ville løpe ned på togskinnene, har alt gått rolig for seg, ifølge politiet.

I løpet av natten tirsdag kommer det ikke flere tog fra Tyskland til Padborg. Første tog kommer klokken 7.10 tirsdag.

Motorvei gjenåpnet

Motorveien E47 sør på Jylland ble i 20-tiden mandag kveld stengt av sikkerhetsmessige årsaker på grunn av mange migranter og flyktninger som gikk langs veien. Veien ble åpnet igjen ved 01.30-tiden natt til tirsdag, opplyser det danske vegdirektoratet på Twitter.

Politiinspektør Kim Kliver i Rødby sier at det ikke har vært noen lett oppgave for politiet å håndtere strømmen av flyktninger og migranter.

– Det har vært en vanskelig oppgave, som vi har forsøkt å håndtere med mest mulig empati og profesjonalisme, sier Kliver.

Mange dansker har i løpet av mandag hjulpet migrantene og flyktningene, men dansk politi understreker at det er grenser for hvor langt hjelpen kan gå.

– Vi har fått opplysninger om at det er flere private som har fraktet en del utlendinger videre. Det har skjedd på tross av advarsler om at det faktisk er ulovlig, sier Kliver.

Finland diskuterer

Den finske regjeringen skal tirsdag behandle sin innvandringspolitikk som følge av flyktningkrisen i Europa.

Målet er å beslutte om det skal innføres nye tiltak og ressurser, melder det finske nyhetsbyrået FNB.

Ifølge EU-kommisjonens forslag til fordeling, skal Finland ta imot ytterligere 2.400 asylsøkere.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: FN-utsending: Millioner flere på vei fra Syria

 
Solberg avventende til EUs flyktningdugnad

- Oslo bør ta inn færre flyktninger

SE DNTV:

Dokumentar: Under samme himmel

Dokumentar: «Under samme himmel»
På Afrikas nordkyst sitter Harouna og drømmer om Europa. I denne danske dokumentarfilmen møter vi menneskene som er villige til å risikere alt for et liv på den andre siden av Middelhavet.
55:59
Publisert: