Det er fortsatt dødt løp mellom regjeringspartiene og opposisjonen i Danmark, to døgn før danskene går til urnene.

Ifølge en meningsmåling Wilke har utført for Jyllands-Posten ligger Socialdemokraterne og De radikale, sammen med støttepartiene SF og Enhedslisten an til å få 50,1 prosent av stemmene.

De borgerlige partiene ligger ifølge målingen an til å få 49,9 prosent av stemmene, og det er derfor helt umulig å si om Helle Thorning-Schmidt får fortsette som satsminister, eller om Venstre-leder Lars Løkke Rasmussen får overta.

Ekspertene advarer

Ritzau Index, som er en sammenstilling av de siste 15 meningsmålingene, viser at de borgerlige partiene har 51,5 prosent av velgerne i ryggen, mens regjeringspartiene og deres støttespillere får 48,5 prosent.

Ved forrige valg bestemte 28 prosent av velgerne seg først det siste døgnet, og ekspertene advarer derfor mot å feste for mye lit til målingene.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Fra kaospilot til valgjoker
 

Heftig dansk debatt om arbeidsplasser