Thorning-Schmidts parti Socialdemokraterne får 26,6 prosent oppslutning og er dermed landets største parti på målingen, som Voxmeter har utført for nyhetsbyrået Ritzau.

Venstre, som er det største borgerlige partiet, får 20,1 prosent på målingen. Det er det dårligste resultatet på en Voxmeter-måling for partiet siden juni ifjor, da partileder Lars Løkke Rasmussen sto i fare for å bli byttet ut.

Totalt får partiene på venstresiden 49,4 prosent på målingen, mens de borgerlige har et knapt flertall med 50,5 prosent. Det tilsvarer 90 mandater i Folketinget til borgerlige partier og 85 til dagens regjering og dens støttespillere.

Oppslutningen for venstresiden regner imidlertid med Alternativet, som får 1,8 prosent oppslutning. Dersom partiet ikke kommer over sperregrensen på to prosent, vil de ikke kunne bidra til at Thorning-Schmidts regjering får fortsette.

Målingen er utført i et representativt utvalg av 1.047 dansker i de tre dagene etter at Thorning-Schmidt utlyste valg, og har en feilmargin på opptil 2,7 prosent. Danskene går til valgurnene 18. juni.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.