Den danske avisen Politiken skriver at Reuters tilsynelatende er de som har de beste kildene i Statsministeriet på nåværende tidspunkt, og viser til at meldingen om nyvalget så langt ikke er bekreftet av dansk presse.

Valget på nytt Folketing holdes vanligvis tre uker etter at det er skrevet ut av statsministeren.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt fra Socialdemokraterne har gjort det bra på meningsmålinger tidligere i vår, noe som har satt fart i spekulasjonene om at et valg i Danmark er nært forestående. Den sittende regjeringens mandat går formelt ut den 14. september 2015.

Socialdemokraterne fikk 24,2 prosent på en måling den 18. mai, noe som er en liten tilbakegang, men partiet ville likevel ha endt opp med 44 representanter i Folketinget, det samme som i dag.

Samlet fikk den røde blokken i dansk politikk støtte fra 45,2 prosent av velgerne, mens de borgerlige partiene fikk støtte fra 54,5 prosent i målingen.

48 år gamle Thorning-Schmidt ble Danmarks første kvinnelige statsminister etter valget høsten 2011. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.