Med den nye loven vil flyktninger som kommer fra et land med borgerkrig, kun få midlertidig oppholdstillatelse på ett år med mindre de er personlig forfulgt.

Flyktningene må også vente ett år før de kan søke om familiegjenforening.

Det danske partiet Venstre har lenge vurdert hvordan de vil stille seg til regjeringens forslag, men torsdag varslet partiets talsmann at de sier ja.

– Vi synes grunnleggende at det er et elendig lovforslag, men vi anerkjenner at det er snakk om en liten innstramming. Vi har sagt at vi vil stemme for enhver form for innstramming, og da gjør vi også det, sier talsmann Karsten Lauritzen til DR.

Forslaget har fra tidligere støtte fra Socialdemokraterne, De Radikale, Liberal Alliance, Konservative og Dansk Folkeparti. Lovforslaget behandles i Folketinget neste uke. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.