Det er fortsatt usikkert hva statsminister Lars Løkke Rasmussen fra partiet Venstre (V) vil gjøre for å håndtere situasjonen.

Alternativene ser ut til å være å sparke Hansen som miljø- og matminister, slik De Konservative krever, å be folketinget om å behandle et mistillitsforslag mot henne, eller å skrive ut nyvalg og stå fast på å beholde Hansen som minister.

Statsministeren kalte tirsdag kveld inn til et møte med partilederne i den borgerlige blokken, som først var over rundt midnatt.

- Det er der vi står

De Konservatives partileder, Søren Pape Poulsen, var svært ordknapp da han banet seg vei gjennom pressen.

– Vi har hatt en god drøfting, og vi har fortalt hverandre hvordan vi hver for oss ser på verden. Det er der vi står, sa Poulsen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har foreløpig ikke kommentert saken i klare ordelag.

– Så må vi få se om regjeringen fortsatt har flertall til å være i regjering, skrev han på Twitter etter at De Konservative kom med sin mistillitserklæring.

Bakgrunnen for at De Konservative nå sier at de ikke har tillit til Eva Kjer Hansen er en politisk strid hvor hun er blitt beskyldt for å ha ført Folketinget bak lyset.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Hvert tredje danske selskap går med underskudd

Langrenn er i vinden i Danmark m+   (DN+)


Følg markedene på DN Investor