Ledelsen har informert de ansatte om nedskjæringene, melder fagbladet Journalisten.dk torsdag ettermiddag. Nettstedet skriver at Ekstra Bladet blant annet sparker samtlige faste fotografer og grafikere. I dag utgjør de åtte faste stillinger i avisa, som totalt kutter ti redaksjonelle stillinger.

Bare i Politiken skal over 40 stillinger, 25 av dem redaksjonelle, legges ned, opplyser avisa i en pressemelding. Morgenavisen Jyllands-Posten kutter 20 stillinger.

– Som resten av bransjen merker Politiken den strukturelle utviklingen i annonsemarkedet. Det tar vi nå konsekvensen av, sier Politikens fungerende sjefredaktør Christian Jensen.

Ifølge Mediawatch planlegger JP/Politikens Hus å kutte kostnadene med 5 prosent, og nedskjæringene omtales som de største siden finanskrisen. Men konsernet avviser at mediehuset er i krise og omtaler økonomien i konsernet som sunn.

– Det er en trist og alvorlig sak å avskjedige medarbeidere, men det er nødvendig med tilpasninger for å stå sterkt og sikre en sunn økonomi i en tid hvor behovet for digitale investeringer blir stadig større, sier administrerende direktør i konsernet, Stig Kirk Ørskov.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: «Uakseptabelt» om TV 2 forsvinner

 
Boom for innholdsmarkedsføring dnPlus  (DN+)