Jørn Mikkelsen går av som sjefredaktør i Morgenavisen Jyllands-Posten.

Mikkelsen har vært ansvarlig sjefredaktør i åtte år. Etter en turbulent periode i mediehuset JP/Politikkens hus, preget av innsparinger og senest en omfattende nedbemanningsrunde, er det slutt.

– Etter flere år nå med et sterkt fokus på økonomi, organisasjon og strategi føler jeg et behov for å vende tilbake til de journalistiske røttene og vie meg til det rene, redaksjonelle innholdet igjen, skriver Mikkelsen i en pressemelding.

Han nå går ut i permisjon inntil hans nye rolle i Jyllands-Posten blir avklart.

Mikkelsen, som er født i 1956, begynte å jobbe i avisa i 1994. Han tok over som sjefredaktør etter Carsten Juste i 2008, i en tid da striden om Muhammed-karikaturene fortsatt preget Jyllands-Posten.

I sommer ble det klart at avisa skal kutte 20 stillinger på grunn av et sparekrav på 30 millioner danske kroner.

Les også:
Bombetrussel mot TV2 ikke alvorlig

Egeland kastet ut fra Facebook

- Desperasjon driver boligprisene videre opp

Sjekk boligprisene der du bor (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Glem nettbrettet - her er nettbordet
- Slik blir mobilspillene mer sosiale, sier DNs teknologijournalist Magnus Eidem. Han sjekker ut de nyeste teknotrendene på IFA i Berlin.
01:48
Publisert: