Aksjene i Amagerbanken stuper 24 prosent på København-børsen tirsdag, etter at det danske organet Finansiel Stabilitet har gitt bankens ledelse 24 dager til å finne 750 millioner danske kroner, skriver børsen.dk.

Med dagens fall har kursen i den kriserammede banken mer enn halvert seg det siste året.

Aksjen omsettes nå til kurser rundt 18 kroner, og så sent som for to år siden var kursen rundt 150 kroner.

Statsgaranti

Men nå må banken finne 750 milioner kroner innen 22. juli for å få en nødvendig statsgaranti på 13,5 milliarder danske kroner.

Om det er mulig å hente inn alle millionene som er nødvendig, er ifølge børsen.dk fortsatt uvisst, og inntil videre nøyer banken seg med å skrive at den "arbeider intensivt" med en løsning.

En dansk analytiker sier til avisen at Amagerbankens nye tiggerferd etter 750 millioner kroner er et tillitsbrudd overfor de investorene som hjalp banken med å skaffe 1,1 milliarder kroner så sent som i oktober ifjor. Det vil ifølge analytikeren gjøre det enda vanskeligere for banken å hente ny kapital nå.

Amagerbanken har blant annet tapt 300 millioner danske kroner på valutakunder, og nedskrivninger av valutaposisjoner vil medføre at banken vil gå med underskudd i andre kvartal. Banken har også gått på en smell innen segmentet for luksusleiligheter.

Les også: - Verdensøkonomien er nær en ny depresjon

<b>320.000 dansker teknisk insolvent</b>

Danskene topper gjeldslisten

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.