Danske Bank vurderer å selge sin norske og svenske virksomhet, skriver di.se.

Toppsjef i Danske Bank er norske Thomas Borgen.

De første innledende kontaktene med mulige kjøpere skal ifølge avisen allerede ha skjedd.

Også en fusjon med storbanken SEB har vært diskutert, ifølge Dagens Industris kilde som oppgis å være storeieren i Danske Bank, AP Møller-Mærsk.

AP Møller-Mærsk skal være klar for å redusere sin eierandel i Danske Bank til en pris selskapet blir fornøyd med.

Presset om endringer i den danske storbanken kommer også fra fondet Cevian ledet av den svenske investoren Christer Gardell, som siden 2011 har kjøpt seg opp som nest største eier med 9,3 prosent av aksjene i Danske Bank.

Skal allerede ha beilet

Fondet har også innflytelse gjennom partneren Lars Fröberg som er styremedlem i Danske Bank.

Dagens Industri skriver at bankens offisielle holdning er at salg ikke er aktuelt, men ifølge avisen skal den allerede ha beilet til svenske banker, dog uten at det er lagt frem noe prospekt.

Konsernsjef Thomas Borgen uttalte til danske Børsen så sent som 1. mai at Danske Bank har som mål å være en av nordens tre ledende banker.

Danske Bank er i dag den femte største banken i Sverige med rundt 50 kontorer. I Norge har banken i overkant av 30 kontorer og en markedsandel på rundt fem prosent.

Les også: Anbefaler Danske Bank å kvitte seg med nordiske filialer
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.