I Danmark har kritikken haglet mot Danske Bank de siste årene. Banken har hatt store tap og dårlige betingelser. Mange kunder har rømt og bankens omdømme har vært på bunn.

I mai ifjor var banken landets mest upopulære virksomhet, og to av tre dansker sa de ikke ville anbefale Danske Bank til noen.

- Danske Bank har alltid vært utsatt, og den vil alltid være utsatt. Det er Danmarks største bank og det betyr at alle forholder seg til den. Når Danske Bank gjør noe som er bra blir den kopiert, og gjør de noe mindre heldig så blir de hengt ut, sier seniorrådgiver og forsker Lars Krull ved Universitet i Aalborg.

- Stemningen er snudd

Nå kan imidlertid Danske Banks omdømme være på vei opp av sumpen, og mediene er igjen begynt å skrive positive saker om banken, skriver business.dk.

- Danske bank har vært hardt rammet av krisen både i dansk og irsk økonomi. Nå går det bedre og man har fått demmet opp for problemene. Det gir selvfølgelig medvind. Stemningen overfor Danske Bank er snudd, og det er min oppfatning at det er den også hos bankens kunder, sier aksjeanalysesjef Bjørn Schwarz hos Sydbank til avisen

Med norske Thomas Borgen som ny toppsjef siden 2013 er banken kommet gjennom krisen. I våres uttalte Borgen at han ville utrydde arrogansen i Danske Bank, og presiserte at de er der for kundene og ingen andre.

- Danske Bank skal være dypt respektert i samfunnet. Vi skal tilbake til den posisjonen hvor alle våre forbindelser er stolte av Danske Bank. Det er den reisen vi har startet på, sa Borgen til Berlingske Business.

Nordea ny skyteskive

Og nå kan han være i ferd med å lykkes. Aksjekursen i Danske Bank har steget nesten 50 prosent siste 12 måneder til 155 kroner. Det skader neppe heller at konkurrenten Nordea for første gang på flere år virkelig har havnet i skuddlinjen i Danmark med mye dårlig presseomtale.

Nordea-ansatte føler seg overkjørt av bankens massive spareprogram som har medført oppsigelser, samtidig som de reagerer på at banken legger frem det ene milliardoverskuddet etter det andre. En rekke sjefer i Nordea i Danmark har også sluttet det siste året.

Bankens danske konsernsjef Christian Clausen sier den viktigste verdien i bankens arbeid er positive kundeopplevelser. Han understreker også at bankens image er viktig for ham.

- Det legger jeg veldig stor vekt på, og jeg er veldig lei meg for den omtalen som banken får for øyeblikket fordi den går litt over mål. Jeg synes det er riktig at vi fokuserer på effektiviseringsprogrammet, men jeg synes det er trist å lese om utilfredshet blant ansatte, sier Christian Clausen til avisen.
 

Les også: Hevder Danske Bank vurderer å droppe Norge

 

Nordmann går helt til topps i Danske Bank  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.