Det skal presses mer olje ut av den danske delen av Nordsjøen.

Produksjonen fra den begrensede sektoren som Danmark har av Nordsjøen har vært sterkt fallende. Nå håper man på å få presset ut de siste dråpene ved hjelp av investeringer og ny teknologi.

Vil forlenge levetiden
De siste 10 årene er det investert mer enn 10 milliarder danske kroner gjennom Dansk Undergrunds Consortium, som er et samarbeid for produksjonen på dansk sokkel. Konsortiet består av A.P Møller Maersk (Maersk) , samt de danske avdelingene til Shell og Chevron.

Det danske olje og gassselskapet Maersk investerer rundt 2 milliarder årlig i sine aldrende oljebrønner.

- Det er fremdeles store verdier i Nordsjøen, men de kommer ikke av seg selv. Vi vil jobbe med å forlenge levetiden til brønnene sier visedirektør i Maersk, Franz Willum Sørensen til Berlingske Tidende .

Den sentrale teknikken som nevnes for fremtiden er å pumpe CO2 ned i oljebrønnene for å få opp trykket. Dette forventes å gi en betydelig større oljeutvinningsgrad fra brønnene, melder Berlingske Tidende.Les også: Slik kan Norge melke sokkelen

<b>Regjeringen kan gå på milliardsmell</b>

<b>Gassen rammer Norges oljeverdier</b>

<b>Oljemilliardene flommer inn til Petoro</b>

<b>Henter opp skjulte oljereserver</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.