Borregaard er ned 1,4 prosent fra noteringskurs til 20,7 kroner pr aksje torsdag.

Fondsfinans skriver i en oppdatering at en fair verdivurdering av selskapet tilsier et kursmål på rundt 30 kroner pr aksje, men avventer anbefaling.

Ventes å komme tilbake
«Borregaard har sett en sterk økning i inntjening seneste par årene med spesialitet på spesialcellulose. Produktpriser for spesialcellulose ventes å komme tilbake noe kommende år, men kapitalinvesteringer er begrenset og markedsposisjoner er sterk», skriver meglerhuset.

Sammenlignbare konkurrenter er priset til et snitt på syv ganger estimert ebitda, og når meglerhuset priser selskapet tar de utgangspunkt i lavere priser. De mener en normalisert ebitda på rundt 570 millioner kroner, noe som på syv ganger multippel tilsier 30 kroner pr aksje.

Spansk smitteeffekt
Capital Economics mener at en spansk hjelpepakke og påfølgende obligasjonskjøp fra den europeiske sentralbanken kan forsterke oppfatningen om at beslutningstakere vil tilby lignede støtte til Italia for å holde rentenivået nede.

De seneste dagene har det vært økende spekulasjoner rundt om Spania formelt vil be om nødhjelp som er nødvendig for å trigge obligasjonskjøp fra ESB.

«Tidligere erf#229er tilsier at svake økonomiers rente har tendert å stige etter at andre svake økonomier har bedt om hjelp, som impliserer at støtte til Spania, kan komme til å smitte over til Italia», skriver Capital Economics en oppdatering på den europeiske økonomien.

Rapporten legger til grunn at Italia, før eller siden, må komme til å søke om hjelp.

«Som et resultat, tviler vi på at en hjelpepakke til Spania vil sikre at Italienske renter holder seg lave. Følgende, vil Italia bli nødt til å søke hjelp også. Men selv dette kan ikke være nok for å sikre finansiell stabilitet i Italia», heter det.

Torsdag handles spanske tiårige statsobligasjoner med en rente på rundt 5,38 prosent, mens tilsvarende italienske er på 4,80 prosent.

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 0,23 prosent til 450,81 poeng. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3,0 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.