Ifølge avhandlingen øker risikoen for å få blodpropp i hjertet hvis du jobber under en dårlig sjef. Og jo lenger tid det pågår, desto større er risikoen for at det ender opp med å koste deg livet, skriver epn.dk , som siterer det svenske arbeidsmiljøtidsskriftet Prevent.

Avhandlingen bygger på både delstudier og data fra rundt 20.000 ansatte i flere europeiske land.

- Studien gir et veldig sterkt inntrykk av at det er en sammenheng mellom dårlig lederskap og blodpropper i hjertet. Vi har kontrollert for en rekke andre tenkelige faktorer uten å finne noe. Fra tidligere vet man at høye krav på jobben kan føre til hjertesykdommer, men der er ikke sammenhengen så markant, sier lege Anna Nyberg ved Karolinska Institutet.

I undersøkelsen kom det frem at en dårlig sjef kjennetegnes ved et autoritært lederskap, i tillegg til at vedkommende er uvennlig og uærlig.

Les også: Orkla-sjefens ledertips

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.