Aldri før har norske menn knasket i seg så mange potenspiller som de gjorde i første halvår i år, viser tall fra IMS Health. Og menn i Oslo tyr hyppigst til impotens-medisin.

DN.no har tatt en nærmere kikk på omsetningstallene for potenspiller i hovedstaden. Den viser at det er på Frogner menn har mest trøbbel i tårnet.

Dårlig stayer-evne
Jernbaneapoteket i Oslo sentrum er et døgnåpent apotek folk fra hele Oslo bruker. Dermed topper naturlig nok Oslo Sentrum omsetningsstatistikken for potenspiller i Oslo. På en klar andreplass derimot troner Frogner på Oslo vest, der mennene fra januar til og med juni i år måtte spise potenspiller for over to millioner kroner for å klare å holde på ereksjonen. Det er en økning på nesten åtte prosent fra samme periode ifjor.

Bydelen Nordre Aker - som inkluderer områder som Ullevål, Kringsjå, Grefsen og Kjelsås tar tredjeplassen med et potenspilleforbruk på rundt 1 millioner kroner i første halvår. Dette området opplevde en økning i potenspillebruken på hele 25 prosent i første halvår.

Dugg i kikkerten
Men det er ikke bare på Vestkanten presten ikke alltid synger rent. Bydelen Østensjø - som inkluderer Manglerud, Skøyenåsen, Bøler og sydover til Skullerud - økte potenspillebruken med stive 32 prosent.

I Gamle Oslo går flest menn med hevet hode av naturlige grunner, her ble det kun kjøpt potenspiller for knappe 300.000 kroner. Også Grünerløkka og St Hanshaugen utmerker seg som områder hvor de fleste menn ikke har troll i trompeten, det skyldes trolig at bydelene har en stor, ung befolkning.(Kilde: IMS Health/Pfizer)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.