Rundt 5.500 ungdommer og nesten 10.000 datamaskiner er i sving i verdens nest største datatreff i Hamar. Alle maskinene er koblet opp mot den 40 gigabyte store internettilkoblingen i Vikingskipet, som de siste to døgnene konstant har vært utsatt for såkalte DDoS-angrep, skriver Hamar Arbeiderblad.

– Det er et fiendtlig angrep. DDoS-angrep er rett og slett at man fyller kapasiteten til internettforbindelsen. Du kan sammenligne med at E6 er full. Det er kø, og du kommer ikke gjennom, sier Peter Blakstad, teknisk ansvarlig for The Gathering, til avisen.

– Deltakerne har merket det, det er det ingen tvil om. Men vi har klart å minimere skaden så langt det lar seg gjøre. Men det finnes ingen kur mot DDoS, så vi får bare gjøre det vi kan. Dessverre så er det veldig enkelt å gjøre disse angrepene, slik verden er i dag, fortsetter Blakstad.

Han mistenker ikke at det er profesjonelle hackere som forsøker å gjøre påskeferien sur for tusenvis av ungdommer.

– Det er nok en eller annen fra den yngre garde som synes det er morsomt å se hva slags konsekvenser det gir, men som ikke ser det store bildet og hvor alvorlig det faktisk kan være. (©NTB)

Les også:

Slik lykkes du med løpingen  

Hjelp, vi reiser på første klasse!

- Istedet for å være sjalu, burde det norske folk slå seg på brystet

Fått med deg denne?

Se #eggbot løse påskelabyrint
Bjørn Einar Bjartnes tar påskepyntingen til et nytt nivå.
00:15
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.