En person er blitt arrestert, mistenkt for dataangrep og forsøk på utpressing av bankene Swedbank og Nordea, skriver svenske påtalemyndigheter i en pressemelding torsdag, melder DI.se.

Arrestasjonen settes i sammenheng med flere såkalte ddos-angrep mot bankene. Dette er angrep der bankene blir belastet med store mengder trafikk mot sine nettsider. Angrepene førte til at både Nordea og Swedbanks nettsider var nede i lengre perioder.

Ifølge DI.se ble det onsdag gjennomført en ransakelse av et hus i Växjö der en person ble anholdt og det ble gjort flere beslag.

Den mistenkte gutten er mellom 15 og 18 år og vil derfor ikke bli begjært varetektsfengslet, skriver NTB.

Dataangrepet ble utført ved hjelp av et nettverk bestående av 20.000 infiserte datamaskiner, ifølge aktor.

Swedbanks nettsider ble i starten av november utsatt for det såkalte ddos-angrepet som satte sidene ut av spill store deler av dagen. Også konkurrenten Nordeas nettsider var nede i flere timer.

Tenåringshackeren krevde via Twitter å få utbetalt et beløp tilsvarende 10.000 dollar i den digitale valutaen bitcoin. I et intervju med Expressen sa han at han hacket bankene fordi han kunne, skriver NTB.

Les mer: Nordeas nettsider utsatt for angrep

Les også: Høye lønninger kan gi nedbemanning i Innovasjon Norge

Asia i dag: 3500 prosent avkastning i aksjemarkedet

Kan hun ta livet av Spotify?

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.