Bowie døde søndag kveld etter å ha vært kreftsyk i 18 måneder, opplyste hans familie mandag morgen. Han ble 69 år gammel.

– Det er definitivt et sjokk, det kom som lyn fra klar himmel. Men det er i og for seg godt å tenke på at han gikk ut med flagget til topps rent kreativt. Han leverte sitt beste album på nærmere 30 år fredag, sier Nilsen til NTB.

Nilsen anmeldte Bowies nye album «Blackstar», som ble sluppet på Bowies 69-årsdag fredag. Han trillet da en femmer på terningen: ««Blackstar» er hakket mer gledelig enn «bare» et godt David Bowie-album. Det er et godt og musikalsk svært interessant David Bowie-album. Takk, takk, snille Dave», skriver Nilsen i anmeldelsen i VG. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.