De konservative har sikret seg et lite forsprang på Labour på meningsmålingene, to uker før britene går til valgurnene.

Statsminister David Camerons parti får en oppslutning på 36 prosent i en måling Comres har gjort for ITV og Daily Mail. Det er en fremgang på to prosentpoeng fra forrige måling.

Labour har ifølge målingen 32 prosent av velgerne i ryggen, en tilbakegang på ett prosentpoeng fra forrige måling.

Uavhengighetspartiet (UKIP) faller to prosentpoeng til ti prosent, Liberaldemokratene faller fire prosentpoeng til åtte prosent og De grønne har økt sin oppslutning med ett prosentpoeng til fem prosent, viser målingen.

De konservative og Labour har ligget side ved side på meningsmålingene det siste året, men Camerons parti har nå sikret seg et forsprang på fire prosentpoeng.

De konservative kommer også best ut i en meningsmåling Survation har gjort for Daily Mirror, med en oppslutning på 33 prosent, rett nok en tilbakegang på ett prosentpoeng fra forrige uke.

Labour faller med fire prosentpoeng til 29 prosent, mens UKIP øker med ett prosentpoeng til 18 prosent på denne målingen. Liberaldemokratene får ti prosent, en fremgang på tre prosentpoeng.

På bakgrunn av alle meningsmålingene den siste uken, spår Electoral Calculus i sin siste prognose at De konservative vil få 33,5 prosent av stemmene og 281 av 650 representantene i Underhuset under valget 7. mai.

Labour får ifølge prognosen 31,3 prosent av stemmene og 280 representanter, mens Liberaldemokratene får 10,1 prosent og 17 representanter, 40 færre enn i dag.

UKIP spås 13,4 prosent av stemmene, men må ifølge Electoral Calculus nøye seg med to representanter i Underhuset, og De grønne spås 5,1 prosent og en representant. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.