Artikkel 50 er mekanismen som formelt innebærer en utmeldelse av unionen. Brussel har angivelig gitt opp håpet om at Cameron kommer til å iverksette denne når EU-toppmøtet i den belgiske hovedstaden starter tirsdag, og dermed kan forhandlingene gå i stå allerede før de har begynt, skriver The Guardian.

– Så lenge det ikke finnes noen kunngjøring, vil det ikke forekomme samtaler, sier en anonym tjenestemann i EU til avisen.

Han legger til at EU er klar for å starte utmeldelsesprosessen «så raskt som mulig», men at det ikke vil skje før Cameron formelt ber om at prosessen starter.

Venter på utspill fra Cameron

Søndag uttalte EU-kilder at de ikke venter at dette vil skje under denne ukens toppmøte.

– Vi forventer at Cameron vil presentere resultatet av folkeavstemningen og situasjonen i Storbritannia. Vi venter ikke at Cameron vil utløse artikkel 50 på dette stadiet, sa en anonym tjenestemann til nyhetsbyrået AFP.

Boris Johnson: – Økonomien er i gode hender

Storbritannia vil fortsatt ha tilgang til EUs indre marked, og det vil fortsatt være frihandel, hevder den profilerte brexit-forkjemperen Boris Johnson.

Det har vært stille fra Johnson siden torsdagens historiske folkeavstemning, men i sin spalte i The Telegraph tar han bladet fra munnen og forsøker å berolige folket.

Johnson skriver blant annet at britenes farvel med EU ikke haster, og at endringene i forholdet til unionen vil skje stille og rolig. Sammen kan de fire landene i Storbritannia utforme et nytt og bedre forhold til EU, basert på frihandel og kompaniskap, i stedet for et føderalt system, mener den tidligere London-ordføreren.

– Økonomien er i gode hender. Det vil fortsatt være frihandel og tilgang til det indre markedet. Storbritannia er, og vil alltid være, en europeisk stormakt, skriver Johnson.

Han har vært en av brexit-sidens mest framtredende skikkelser under oppkjøringen til folkeavstemningen om EU-medlemskapet. Flere har også spådd at han tar over som statsminister for David Cameron, som kort tid etter nederlaget kunngjorde at han kommer til å gå av.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:   Storbank varsler kraftig nedtur dnPlus   (DN+)


Nervøs oppgang på Asia-børsene etter brexit-fall

EBA kan bli flyttet fra London

Christoph Waltz langer ut mot Cameron

Følg markedet på DN Investor

- Anbefalt av DNtv:

 
London-turen blir billigere
Det er det eneste som er sikkert, i følge Harald Magnus Andreassen, sjefsøkonom i Swedbank.
00:43
Publisert: