Statsminister David Camerons planer om å reforhandle Storbritannias forhold til EU er ønsketenkning, ifølge visestatsminister Nick Clegg.

Clegg mener Cameron kun vil kunne oppnå mindre innrømmelser fra EU, og at de ikke vil være tilstrekkelig til å forene partiet hans, De konservative.

I en tale fredag kommer Clegg til å komme med ramsalt kritikk av Camerons EU-politikk.

– Det konservative lederskapet har brukt siste tre årene på å trekke seg unna, vingle og se etter en utvei, kommer Clegg til å si i talen, ifølge utskrifter offentliggjort på forhånd.

– Cameron hadde store planer for å hente tilbake makt, men så skiftet han kurs. Ingenting av dette har noe å gjøre med det viktige spørsmålet, behovet for et mer konkurransedyktig EU. Det handler om å håndtere splittelsen i partiet, sier Clegg.

Storbritannia krevde i fjor nye forhandlinger om hele sitt forhold til EU. David Cameron har truet med å melde landet ut av Unionen, hvis ikke de andre EU-landene gir britene bedre betingelser.

Les også: Britene er mer positive til Russland enn EU (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.