Han er på vei ut fra en paneldebatt i en konferansesal stappfullt av dresser og slips. 82 prosent av deltakerne under elitetreffet World Economic Forum er menn, noe Facebook-topp Sheryl Sandberg nettopp har klaget over i paneldebatten.

-Jeg mener hun har rett, sier Microsoft-toppsjef og paneldeltaker Satya Nadella til DN.

- Ethvert system som ikke får det beste ut av 50 prosent av verdens befolkning, er feilslått. Jeg mener vi alle må streve for at flere kvinner skal bidra med det de er i stand til. Hun har rett: I business, i myndigheter, i alle deler av samfunnet, sier Nadella.

Teknoløft

Temaet for årets konferanse er ”Den fjerde industrielle revolusjonen”, altså hvordan kunstig intelligens og roboter revolusjonerer samfunnet. Mange frykter utviklingen. World Economic Forum publiserte mandag en rapport som varsler tap av 7,1 millioner jobber i 15 ledende land på fem år som følge av den nye teknologien. Nadella mener tvert imot den fjerde industrielle revolusjonen vil komme kvinner til gode.

-Jeg tror det. Det er håpet vi alle burde pushe, at avkastningen av den fjerde industrielle revolusjonen er mye mer jevnt fordelt, sier han til DN.

Menn styrer verden

I paneldebatten like før har Facebook-nestsjef Sheryl Sandberg lagt ut om det samme: At økt oppkobling og tilgang til informasjon kan bedre kvinners situasjon innen alt fra helse til utdanning.

Hun mener likevel utviklingen går for sakte. Hun spør de få damene i salen om de noen gang har opplevd å bli kalt for aggressive eller blitt fortalt at de jobber for mye. Nær samtlige kvinnehender går i været.

- Men hører ikke det samme, det er forskjellen, sier Sandberg.

Hun mener den lave kvinnedeltagelsen ved Davos-møtet og i næringslivet for øvrig er et problem.

- Og bare 17 land i verden er styrt av kvinner, sier hun.

- Menn styrer verden, og det går ikke så bra.

Enig med Sandberg

En av dem som rekker hånden i været når Sandberg stiller sine spørsmål, er Rema-direktør Mette Fossum Beyer.

- Jeg synes det er altfor få kvinner her, men jeg tror det reflekterer situasjonen i verden. Dessverre er det sånn at man ikke rekrutterer mange nok kvinner, sier Beyer etter debatten.

- Men kvinneandelen øker med én prosent i året, så om 82 år er det kun kvinner her?

- Haha. Det er lenge til!

Les også:

Alpeby under beleiring

– Det blir noen enkle greier, sånn derre fondue som jeg ikke er særlig begeistret for

Åpner for analyse av Facebook-data  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.