Abdullah Al Ghurair er De Forente Arabiske Emiraters rikeste person, og gjør som den saudiske prinsen Alwaleed bin Talal; og donerer store deler av formuen til veldedighet. Al Ghurair har blant annet vært med på å bygge det velkjente Burj Khalifa-tårnet i Dubai (avbildet).

Nyheten både om Al Ghurair og bin Talal kommer under den hellige islamske måneden Ramadan, der blant annet veldedighet og faste legges vekt på blant muslimer verden over.

Al Ghurair har ifølge nyhetsbyrået Reuters lovet å bruke 1,1 milliarder dollar, som tilsvarer like over ni milliarder kroner på å fremme utdanning i den arabiske verden.

Bidraget blekner likevel mot den saudiske prinsens lovnad om å Saudiarabisk prins vil donere 32 milliarder dollar av sin formue.

Sønn av perleselger

Al Ghurair var aldri en del av den emiratiske kongefamilien, men har de siste 60 årene bygd opp et gigantisk forretningsimperium, som han i dag deler med sin bror. Han er ifølge Bloombergs milliardærindeks god for omtrent 7,5 milliarder dollar, over 60 milliarder kroner.

Han ble født en gang på 1930-tallet og brukte sine første leveår til å hjelpe sin far å selge perler. Sterke bånd til den herskende klanen i landet gjorde at familien kunne gå bort fra perlehandel etter andre verdenskrig. Etter at Emiratene fant olje på 1950-tallet begynte hans nyetablerte industrikonsern, Al Ghurair Group, å vokse i takt med det oljerike landet.

I dag kontrollerer konsernet 14 selskaper i åtte forskjellige industrier, og er kontrollert av ulike familiemedlemmer.

Les også på DN.no:

Oljeprisene stiger torsdag

Asia i dag: «Er en kjøttkvern som ødelegger penger»  

WikiLeaks: USA avlyttet tre tyske statsministre

Se DNTV: Her eksploderer Elon Musks Spacex-rakett

Her eksploderer Elon Musks Spacex-rakett
Ulykken skjedde få minutter etter oppskytingen.
01:26
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.