Noen dekker skrivebordet sitt med brukte kaffekopper. Andre forstyrrer sidemannen til stadighet med irrelevante utbrudd.

Hvor mye skal man egentlig tåle i et åpent landskap på jobb?

- Å flytte inn i kontorlandskap er som å forlate singellivet for å bli samboer, sier Ilona Bovin, ekspert på psykososiale arbeidsmiljøspørsmål og forfatter bak studien "Vett og etikette i kontorlandskapet", til Chef.se.

Les mer om jobbvaner her:
Bli kvitt dårlige jobbvaner
De mest irriterende kontorvanene



Regel 1: Man spiser ikke ved skrivebordet.
Hvorfor? Matos er forstyrrende.
Lukten sprer seg raskt i et åpent kontorlandskap. Dessuten forårsaker spising masse lyder sidemannen din godt kan klare seg uten.

Regel 2: Unngå private mobilsamtaler.
Hvorfor? Kolleger synes det er pinlig å vite alt om andre.
Jaja, kjæresten har slått opp, venninnen er gravid og ungen din har fått diaré. Vi er ikke interessert!

Regel 3: Skrivebordet er ikke et lager.
Hvorfor? Rot ødelegger arbeidsroen.
Treningsklær, inntørkede matrester, private aviser og annet som ikke har noe med jobben å gjøre bør fjernes fra skrivebordet. Hold deg også unna kollegenes skrivebord - det er deres eiendom, ikke din.

Regel 4: Ikke stå i kø utenfor toalettet.
Hvorfor? Toalettet er et fristed.
I et kontorlandskap er det få steder man får være helt uforstyrret. Ikke vent rett utenfor toalettdøren. Er den låst, ta en ekstra rundtur på kontoret og kom tilbake når toalettet er ledig.

Regel 5: Ikke snakk hele tiden.
Hvorfor? Hyppige avbrudd senker effektiviteten.
La folk få jobbe i fred. Ikke forstyrr dem hvis du ikke har en god grunn.

(Kilde: Chef.se)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.