Et vedtak natt til torsdag lokal tid legger til rette for at reformen kan oppheves med simpelt flertall. Dermed har ikke Demokratene mulighet til å stanse prosessen med såkalt filibuster-taktikk.

– Vi må handle raskt for å bringe lettelse til det amerikanske folk, sier den republikanske lederen i Senatet, Mitch McConnell.

Kongressrepresentanten Tim  Price blir USAs nye helseminister. I likhet med Donald Trump har han vært en åpen motstander av helsereformen.

Redd helsevesenet rakner

Demokraten Debbie Stabenow  mener Republikanerne nå har dratt i den første tråden som vil få hele USAs helsevesen til å rakne.

Blant republikanerne er det imidlertid delte meninger om veien videre. Påtroppende president Donald Trump har sagt at helsereformen raskt skal oppheves, men mange av hans partifeller i Kongressen er bekymret for at det kan ta lang tid å erstatte reformen med et republikansk alternativ. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.