Forsyningsrederiet Deep Sea Supply, der John Fredriksen er største aksjonær, stiger kraftig på Oslo Børs, etter at selskapet kunngjorde at det har fått på plass omfattende endringer i en låneavtale. Selskapet har også fått på plass en avtale med DPC Serviços de Óleo e Gás (DPC) i forbindelse med det felleseide datterselskapet Dess BTG.

Fredag morgen er Deep Sea Supply-aksjen opp rundt 12 prosent.

Deep Sea Supply viser til at refinansieringen vil bevare likviditetsposisjon og bedre selskapets posisjon i dagens svake marked, ifølge en melding fra selskapet.

Dess BTG eies nå 50/50 av DPC og Deep Sea Supply. I bytte for DPCs eierandel på 50 prosent i Dess BTG-jvet vil Deep Sea utstede 30,1 millioner nye aksjer, 10 millioner warrants, som kan innløses til aksjer i en periode på 36 måneder til kurs 1,24 kroner, og betale 2 millioner dollar. Etter gjennomføring av transaksjonen vil Dess BTG bli heleiet av Deep Sea Supply.

Videre opplyses det at fra 31. mai 2016 til 31. mars i 2018 vil Deep Sea Supply ikke betale amortisering på nesten alt av selskapets bankfasiliteter, noe som inkluderer bankgjelden til Dess BTG. Dette utsetter betalinger på 68 millioner dollar, opplyses det.

I tillegg er det blant annet inngått avtale om endrede lånebetingelser, samt at Ship Finance har gått med på redusert bareboat-leie fra juni 2016 ut mai 2018.

 

Les også:

Asia i dag: Frykt for kinesisk mareritt for Apple  

Nordmenn lar sparepengene forsvinne i banken dnPlus  (+)

Utleiemegleren: - Forventer økt press nå

Her går Norges flinkeste studenter

Det er deilig å være pensjonist i Norge  

Anbefalt av DNtv:

Fra 0 til 100 på tre sekunder
Når den raskeste i norsk luftrom skal kåres, flyr basehopperne en kilometer ut fra veggen. Hastigheten kan passere 220 kilometer i timen.
03:06
Publisert:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.