Nylig satt Lotel-gründer Oscar Hellenes (23) ved siden av statsminister Erna Solberg i en morgenkåpe under NM i Ungt Entreprenørskap.

Hellenes startet gründerkarrieren på videregående, men lengst er han kommet på sitt siste prosjekt, hjemmehjelperen Lotel.

I bunn og grunn er forretningsideen at Lotel tar seg av alt ved inn- og utsjekking ved utleie av leiligheter på Airbnb, mot en provisjon på mellom 25 og 35 prosent.

Les også: Lager minihotell med Airbnb

Timing

Lotel kom seg i april videre blant de fem beste casene i andre runde av Angel Challenge, men valgte å takke nei til å bli med i finalen fordi selskapet fusjonerer med Key Butler, og så enklere muligheter til å hente kapital utenom Angel Challenge. 

Key Butler driver med samme business som Lotel i Danmark og Nederland, og Hellenes og co flyttet nylig deler av driften av Lotel til København.

Les mer om ny teknologi på DNgründer, følg oss også på Facebook og Twitter.

- Når man skal starte et selskap fra bunnen av uten finansiell støtte, er det mange ting som skal på plass, og timingen må være riktig, sier Hellenes, og fortsetter:

- Vi fant ut at vi kom veldig godt overens med Key Butler-gjengen som personer, og utfyller hverandre i stor grad, sier Lotel-gründer Oscar Hellenes (23).

Les også: Disse selskapene kjemper om 1,3 millioner kroner

Henter 1,1 millioner

Key Butler opererer hovedsakelig i København og Amsterdam, men Hellenes håper at man i fremtiden skal kunne ekspandere til flere deler av Europa.

- Det som har skjedd nå fører til at vi skal levere en enda bedre tjeneste, med større kapasitet, mer kunnskap, flinkere folk og levere enda mer sømløst til en bedre pris, sier Hellenes.

Med på flyttelasset kommer også frisk kapital. Totalt 1,1 millioner kroner ble hentet i selskapets første emisjon.

Én million står engleinvestor og tidligere McKinsey-topp Trond Riiber Knudsen for. De siste 100.000 kommer fra McKinseys Karl-Axel Bauer.

- Karl-Axel Bauer har vært i McKinsey-teamet som har fulgt oss de siste syv månedene og kjenner alle skjelettene i skapet. Trond har vi også hatt en del møter med de siste månedene, sier Hellenes.

Les også: Disse kan bli fremtidens gründerstjerner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.