- Målet er å få prosjektet i gang neste uke, sier Michael Birkeland fra Ski, som fikk ideen en dag på vei hjem fra jobb.

- Jeg ville ut og trene, men hadde ingen å trene sammen med. Og da blir det jo ofte til at man går på treningssenteret og trener side om side med andre som også trener alene. Gjennom nettsiden Champ kan du finne treningskamerater: Legg inn en tid og et sted for en løpe- eller sykkeltur eller en annen aktivitet, så kan andre henge seg på - helt gratis, forteller han.

Digitale løsninger gir treningssentre knallhard kamp om kundene.

- I likhet med hvordan Uber og AirBnB har påvirket taxi- og hotellmarkedet, er det bare et tidsspørsmål før treningsbransjen er snudd på hodet. Det forundrer meg faktisk at dette ikke har kommet allerede, sa Pål Ødegaard, leder for Accenture Strategy i Norge, til DN tidligere denne uken:

Treningssentrenes «Uber» og «AirBnB» er på vei  

Classpass har sett dette behovet - og utnytter det til fulle, så langt kun i USA og Storbritannia.

Classpass er en medlemstjeneste som gir brukeren adgang til over 2000 treningssentre i over 20 amerikanske og britiske byer.

De tilbyr et bredt spekter at ulike treningsformer som spinning, yoga og utendørstrening. Modellen, som bygger på at Classpass kjøper restplasser fra treningssentre og nisjeselskaper til en rabattert pris for siden å inkludere disse i sitt digitale medlemskap, har vist seg å være veldig populær.

- Champ skiller seg fra Classpass på det området at vi ønsker å få folk ut av treningssenteret. Vi tenker at alle gjerne skulle hatt tilgang på mer allsidig trening som ikke bare involverer å løfte tunge ting, sier Michael Birkeland.

- Neste steg innen trening

Han har skaffet seg god faglig hjelp for å få nettsiden til å fungere, og har også vært i samtaler med Norges Idrettsforbund (NIF) og treningssenteret Fitness Xpress som viser interesse for konseptet.

- De tenker også at dette er neste steg innen trening, sier gründeren, som skal drive nettstedet ved siden av full jobb som digital rådgiver.

I tillegg til å finne treningspartnere skal Champ gjøre det mulig for personlige trenere og andre selvstendige instruktører å tjene penger på det de er gode på.

- Noen er svært dyktige brettseilere, andre er dyktige i golf eller på ski - hvorfor skal de ikke kunne tjene litt ekstra på å lære bort dette til andre? De som ønsker å være instruktører kan legge inn en profil på Champ, som ikke tar mer enn fem minutter å opprette. De tilbyr tjenestene sine og setter opp treningstimer som alle kan melde seg på. Betalingen skjer direkte på nett via betalingsløsningen Stripe, opplyser Birkeland.

Vil senke terskelen

- Målet vårt er å senke terskelen for å begynne å trene. Ikke alle har lyst til å betale et månedlig beløp til et treningssenter, men vil gjøre noe helt annet. Det er blant annet denne gruppen vi vil nå med nettstedet vårt, sier han.

- Trening skal være sosialt og gøy. Her kan instruktører i alle typer idretter registrere seg. Det finnes allerede apper som kobler folk som vil trene sammen - jeg er klar over det. Men vi tar det et skritt lenger.

Michael Birkeland har stor tro på delingsøkonomiens fremtid.

- Delingsøkonomien har makt til å knekke kapitalismen, sier han.

Les mer om delingsøkonomi her: 

- Høres fint ut at alle kan tjene noen kroner her og der, men det endrer strukturen i kapitalismen

 

Les også:

- Teslas autopilot forsøkte å drepe meg

Fikk strafferabatt på grunn av dårlig økonomi

Asia i dag: Veksteventyret over for «Kinas Apple»

Se DNTV: Kortreist ekstremsuppe

Kortreist ekstremsuppe
Når fridykkerveteran og undervannsjeger Børje Møster lager sjømatsuppe, brukes ingredienser du neppe ville brukt selv.
04:04
Publisert:
 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.