Nabobil.no er i Norge den mest kjente tjenesten som åpner for bilutleie mellom privatpersoner.

Snart får Nabobil konkurranse av den franske tjenesten Drivy, som torsdag annonserte at den har hentet 285 millioner kroner i en fersk kapitalforhøyelse.

Drivy ble lansert i Frankrike i 2010, og har siden ekspandert til Tyskland og Spania. Per nå har tjenesten 850.000 brukere i de tre landene, men emisjonen skal føre til ytterligere internasjonal ekspansjon, produktinnovasjon og ansettelse av flere rundt omkring i Europa.

I en epost til DN bekrefter selskapet at Norge står på listen over land Drivy vil komme til.

- De nordiske landene er en del av vår plan ved slutten av 2016 eller starten av 2017. Rekkefølgen på landene er ikke helt ferdigsatt enda, men vi kommer til å lansere der snart, skriver kommunikasjonssjef Camille Henry i Drivy.

Flere tjenester i Norge

Siden Nabobil lanserte i september har selskapet fått mer enn 20.000 brukere, og selskapet hentet i januar fem millioner kroner fra eksterne investorer.

Daglig leder Even Tangen Heggernes sier selskapet er klar for konkurranse, og sier Nabobil selv kontinuerlig vurderer å gå inn i nye markeder, uten at noe er bestemt.

Even Heggernes, daglig leder i Nabobil.
Even Heggernes, daglig leder i Nabobil. (Foto: Dagens Næringsliv)

- Det er naivt å tenke at det ikke vil være og komme konkurranse. Vi har lært masse og har nå fullt fokus på å gjøre produktet enda bedre basert på de læringene vi har gjort oss, skriver Heggernes i en sms til DN.

Flere tjenester konkurrer allerede i Norge. Danske GoMore lanserte sin utleietjeneste i Norge rett etter Nabobil i fjor høst.

Nylig lanserte også selskapet Avamera sin egen tjeneste.

Les flere nyheter om delingsøkonomi på DNgrunder.no

Delingstjenestene kjemper også om båtmarkedet

Nabobil er i navnekonflikt om sin nye båttjeneste

Med denne delingstjenesten kan du leie Munchmuseet for en dag(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.