Dell står klar til å kunngjøre det ventede oppkjøpet av EMC allerede mandag. Partene skal ha kommet til enighet om en pris på over 53 milliarder dollar, som gjør avtalen til den største innen teknologibransjen noensinne.

Det melder både Financial Times og Bloomberg News, som viser til ikke-navngitte kilder med kjennskap til saken.

Både FT og Bloomberg skriver at EMC har gått med på et bud på 33 dollar pr aksje, som skal betales som en kombinasjon av kontanter og nye aksjer som er tilknyttet verdien av VMware, datasenter-programvareprodusenter som EMC kontrollerer.

Ifølge FT, som viser til flere kilder, er en del av betingelsene av avtalen, som enda ikke er signert, at EMC har inntil 60 dager på å finne et bedre bud fra andre interessenter.

Avisens kilder sier Microsoft og Cisco kan være aktuelle budgivere.

Bloomberg fremholder at transaksjonen vil eliminere spørsmålene rundt den fremtidige ledelsen av EMC, samt løse uenighetene med EMCs aktivistinvestorer.

EMC har sett på flere strategiske muligheter for å få et løft i aksjekursen sin, mens aktivistinvestor Elliott Management har presset selskapet mot enten å selge seg selv eller VMware. EMCs konsernsjef Joe Tucci har utsatt sine pensjonsplaner som følge av situasjonen. Ifølge en kilde, vil Michael Dell lede det sammenslåtte selskapet.

Prisen på 33 dollar pr aksje impliserer en premie på rundt 27 prosent til EMCs aksjekurs før nyheten om den mulige transaksjonen ble lekket i forrige uke. EMC-aksjen sluttet på 27,87 dollar fredag.

 

Les også: Asia i dag: Investorers nye hodepine

Trynefaktor og bilde på cv

Den store eplejuicetesten

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se sykehuset i 3D:

Se sykehuset i 3D
Sykehuset i Østfold har utviklet et dataprogram som gir de ansatte mulighet til å bli kjent med den nye arbeidspalssen før den åpner.
00:57
Publisert: