Det er YPGs leder Sipan Hamo som forteller om angrepsplanene til den arabiske avisa al-Hayat, som gis ut i London.

Koalisjonsstyrkene er i gang med å diskutere tidspunktet for operasjonen, ifølge Hamo.

Den kurdiske militsen skal ha vært en av flere grupper som mottok flydropp med ammunisjon og håndvåpen fra USA i helgen. Planen er at YPS skal delta i angrepet på IS hovedkvarter i Raqqa.

Det amerikanske forsvaret bekrefter at de har sluppet forsyninger i Syria for å støtte opprørsgrupper som er vurdert og godkjent av USA, men ville ikke si noe mer om dem som mottar støtten. 

Ny allianse

En annen væpnet gruppe i Syria, De Raqqa-revolusjonæres front, hevdet mandag at de ventet på nye våpen fra USA som skal brukes i en offensiv mot Raqqa.

Samme dag ble en ny opprørsallianse, hvor både YPG og De Raqqa-revolusjonæres front inngår, presentert. Den har fått navnet Syriske demokratiske styrker, og formålet med alliansen skal være å bekjempe IS.

– Dette vanskelige kapittelet for Syria og den raske militære og politiske utviklingen krever en forent nasjonal militærstyrke for alle syrere, inkludert kurdere, arabere og alle andre syrere, het det i en uttalelse fra YPG.

Krigsforbrytelser

Militærsamarbeidet ble gjort kjent bare noen dager etter at USA kunngjorde at det amerikanske opplæringsprogrammet for syriske krigere utenfor Syria i praksis avsluttes.

I kampen mot IS har YPG vist seg å være den mest effektive av de amerikanskstøttede opprørsgruppene i Syria. Men YPG anklages selv for krigsforbrytelser av menneskerettsgruppen Amnesty International.

Ifølge Amnesty har flere titalls landsbyboere blitt tvunget på flukt eller fått hjemmene sine ødelagt av YPG. Militsgruppen selv avviser anklagene.

Situasjonen i krigsherjede Syria har endret seg kraftig etter at Russland i forrige måned begynte flyangrep mot opprørere i landet. Selv sier russerne at angrepene er rettet mot IS, men USA mener mange av bombene treffer såkalte moderate opprørere. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Blir dette BMWs neste bestselger?

Gigantoppkjøp i øl

Olje tynger Oslo Børs fra start

Se DNTV: Vann i verdensrommet

Vann i verdensrommet
Astronaut Scott Kelly tilsetter farger, og etter hvert en brusetablett til en vanndråpe i verdensrommet. Eksperimentet ble gjort for å teste et helt nytt høyoppløsnings-kamera,
01:01
Publisert: