Hun tar over for Per Boye Hansen som ikke fikk forlenget sitt åremål.

- Det er en stor ære å bli valgt som Den Norske Opera og Balletts nye operasjef, og jeg takker for denne fantastiske muligheten. Opera er lagspill og jeg ser frem til å skape spennende operaproduksjoner med alle mine nye kollegaer.

- Jeg ønsker å bygge videre på det gode internasjonale arbeidet gjort av Per Boye Hansen, og gi både nåværende og fremtidige operapublikummere nyskapende og tilgjengelig opera, sier Annilese Miskimmon i en pressemelding.

Nyheten ble presentert på en pressekonferanse på Operaen i ettermiddag.

Her ble det også kjent at Karl-Heinz Steffen blir ny musikksjef i Den Norske Opera og Ballett.

Miskimmon har frem til nå vært sjef for den Jyske Opera i Aarhus i Danmark. Denne stillingen har hun hatt siden 2012. Tidligere var hun sjef for Opera Theatre Company Ireland.

42 søkere til stillingen

Administrerende direktør Nils Are Karstad Lysø i Den Norske Opera & Ballett er godt fornøyd med de to nyansettelsene.

— Jeg er svært glad for at vi har fått Annilese Miskimmon som vår nye operasjef og Karl-Heinz Steffens som vår nye musikksjef. Med disse to kompetente og komplementære kunstneriske lederne har vi et godt grunnlag for videre kunstnerisk utvikling i Operaen — og i Norge

DN har tidligere skrevet at 42 personer søkte på stillingen, og flere av søkerne hadde bakgrunn fra operahus rundt om i verden.

Det var i mai det ble kjent at nåværende operasjef, Per Boye Hansen, ikke fikk forlenget sitt åremål som sjef for Den Norske Operaen.

Hansen følte seg vraket fra stillingen og skrev et syv sider langt åpent klagebrev til styret og direktøren i Operaen.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Se DNtv: Annekke von der Lippe fikk Emmy-pris:

I natt fikk Anneke von der Lippe Emmy-prisen
Som første norske skuespiller er Anneke von der Lippe tildelt den prestisjetunge Emmy-prisen.
00:38
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.