Operadirektør Nils Are Karstad Lysø har en lønn på 1,88 millioner kroner i året. Dette er 438.000 kroner mer enn forgjengeren, Tom Remlov, som forlot Operaen for et år siden, skriver Dagsavisen.

Operaen har 1,3 milliarder kroner i gjeld og sliter med svært høye pensjonsforpliktelser. De siste årene er det blitt gjennomført betydelige innstramminger, og torsdag sa operasjefen til NRK at den økonomiske situasjonen krever kutt også neste år.

Det var Operaens forrige styre som ansatte Lysø. Tidligere styreleder Ellen Horn ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagsavisen.

Leder Hans Ole Rian i Musikernes Fellesorganisasjon, som organiserer flere av de ansatte, ber om en forklaring.

– Det er kanskje ikke det beste signalet et styre kan sende ut hvis de er bekymret for økonomien i en virksomhet og ønsker at virksomhetens ansatte skal stå samlet og kollegialt i en økonomisk vanskelig tid, sier han.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Pensjonskostnadene øker ved Nationaltheatret