– Vi er ikke glade for dette kulturbudsjettet. Vi får ytterligere en prosents reell reduksjon i bevilgningene. Dette er tredje år på rad med strammere rammer i statstilskuddet, sier administrerende direktør Nils Are Karstad Lysø i Den Norske Opera til Dagsavisen.

Operaen har lenge slitt tungt med høye pensjonskostnader, og selv om driften går i pluss med anslagsvis 120 millioner kroner i 2016, trekker pensjonskostnadene resultatet i minus.

- Flere repriser

– Med disse rammene går det mot flere repriser. Nå spiller vi «Madama Butterfly» for fjerde gang, sier Espen Langvik, som er tillitsvalgt for solistene i Operaen.

Operaen har hatt ti kunstneriske stillinger stående åpne som følge av trange rammer på 2016-budsjettet, i påvente av bevilgningene for neste år. Nå ser det ut til at disse stillingene ikke blir besatt.

– Vi har allerede redusert 15 fast ansatte solister til 10 på grunn av ansettelsesstopp. Nå er det lite håp om å få fylt disse stillingene igjen, sier Langvik. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Operaen med egenkapital på minus 400 mill.


Svir av åtte mrd. ved Oslo S dnPlus   (DN+)

Maktsjarmøren Stoltenberg dnPlus  (DN+)