Det er høysesong for hemmelighold og spekulasjoner, og vi aner fortsatt ikke hva slags regjering vi får. Forrige uke gikk det i sonderinger etter maktprinsippet. Senterpartiet først og til slutt MDG. Fortsatt vet ingen om Senterpartiet virkelig setter hardt mot hardt og nekter å gå i regjering med SV.

Eva Grinde og Frithjof Jacobsen er vertskap i Den politiske situasjonen.
Eva Grinde og Frithjof Jacobsen er vertskap i Den politiske situasjonen. (Foto: Mikaela Berg)

Eks-leder i Kristelig Folkeparti (FrF) Kjell Ingolf Ropstad og partiet hans, har fått seg en dobbel nesestyver. Blant favorittene til å overta som leder er de to (eneste i tillegg til Ropstad) som er gjenvalgt til Stortinget: Olaug Bollestad og Dag Inge Ulstein, henholdsvis landbruks- og utviklingsminister. Bollestad er også 1. nestleder.

Vil Ropstads spektakulære fall og det dårlige valget gjenåpne den dramatiske rødblå striden fra 2018, den som førte til at Knut Arild Hareide gikk av og Ropstad tok KrF inn i regjering? Eller er partiet i ferd med å dø ut sammen med sine velgere.

Det snakker vi mer om i denne ukens podkast!

Hør den her:

… eller på Spotify, Itunes eller der du måtte foretrekke å høre dine podkaster.

Lik, del og abonner!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.