Regjeringen Støre har fått en brattere start en de fleste, med trippel krise pluss en svært spent situasjon i Ukraina. Ap-lederen innrømmer at det ikke er bare gøy å være statsminister. Kanskje er det lettere å være sentralbanksjef.

Skal den sterke mannen fra Brussel komme hjem få en toppjobb, eller bør den faglig sterke, men ukjente visesentralbanksjefen Ida Wolden Bache få den? Det er det mange sterke meninger om.

Eva Grinde, Kommentator og Frithjof Jacobsen, politisk redaktør. Hver uke i Dagens Næringslivs podkast Den politiske situasjonen,
Eva Grinde, Kommentator og Frithjof Jacobsen, politisk redaktør. Hver uke i Dagens Næringslivs podkast Den politiske situasjonen, (Foto: Fartein Rudjord)

Jens-siden mener det trengs en «sterk mann» for å holde Nicolai Tangen i ørene. Enkelte kjører den reneste krigsretorikk. Tidligere sentralbanksjef på Island, Svein Harald Øygard for eksempel, mener Stoltenberg er særlig egnet på grunn av stormene som vil herje i finansmarkedene og realøkonomien og at verdiene i Oljefondet «kan komme under angrep».

Det er klart, da trengs det en eNato-sjef. Nytter ikke med noe annet.

Hør podkasten her:

eller på Itunes eller Spotify

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.