Den politiske situasjonen menget seg torsdag med fiff av ymse slag. Da gikk nemlig NHOs årvisse konferanse av stabelen. Jens Stoltenberg åpnet ballet etter NHO-presidentens introduksjon, og det befriende fritt for floskler og glatt konferansesnakk. Et samlet Spektrum satt om tente lys og lyttet til sin nasjonalhelt som selvfølgelig også har kontekst og posisjon på sin side.

Blant annet advarte han innstendig næringslivet mot å gjøre seg avhengig av autoritære regimer. Det gir uhyggelig mening i disse tider.

Årets utgave av dette årvisse januar-eventet hadde tittelen «Uro». Til tross for det bleke Ukraina-bildet, ble konferansen likevel alt i alt en ganske beroligende affære. For på den økonomiske siden av tingene, er det en god del optimisme å spore. Prisene skal antagelig flate ut, renten likeså. Og dermed kan det være et lys i enden av tunnelen for pessimistiske bedrifter.

Lik og del og abonnér! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.