Regjeringen tok oljenasjonen på sengen tirsdag da den overraskende la frem forslag til endringer i oljeskattelovgivningen på en ekstraordinær pressekonferanse. Det ble fremstilt som en innstramning som vil føre til redusert leting. Men oljeselskapene protesterte ikke nevneverdig. Kanskje går endringene hjem både på klima- og oljefløyen?

Frithjof mener en ny rødgrønn regjering vil ha trøbbel med å gå for noe de ikke selv fant på, mens Eva ser mulighet til et bredt politisk forlik.

Eva Grinde, kommentator, og Frithjof Jacobsen, politisk redaktør, lager DNs podkast om politikk hver uke.
Eva Grinde, kommentator, og Frithjof Jacobsen, politisk redaktør, lager DNs podkast om politikk hver uke. (Foto: Fartein Rudjord)

Det revolusjonære partiet Rødt svinger seg til nye høyder på meningsmålingene. Dermed kan det få en nøkkelrolle i det nye Stortinget. Men hvor revolusjonært er det egentlig? Mye tyder på at partiet er i full gang med en Kjernesakene til Rødt er langt på vei svelgbare for de andre partiene, med unntak av skattenivå og selskapsskatt.

Hør episoden her:

på Acast, Spotify eller hvor ellers du lytter til dine podkaster.

Lik, del, abonner og spre ordet!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.