Endelig er valgkampen i gang for fullt. Allerede første uke er det høy temperatur i skattedebatten. Næringslivsledere flyr i synet på hverandre når formuesskattetrette milliardærer truer med å flytte fra Norge. Men hvorfor blir akkurat denne skatten, som ingen partier kommer til å fjerne, det store næringspolitiske stridstemaet? Det finnes jo mange andre vel så viktige politiske saker å snakke om.

På rødgrønn side er det lite tegn til bromance mellom de mulige regjeringspartnerne Trygve Slagsvold Vedum og Audun Lysbakken. Nå er Ap så lei av kjeklingen at de truer med å danne regjering alene. Bryr velgerne egentlig seg så mye om dette spillet? Og hvorfor bryter Ap med sin lange tradisjon om å kun snakke om «Plan A»?

Den Politiske Situasjonen har valgkampfeber og prøver å kjøle seg ned ved å se på disse to sakene.

Du kan høre DNs podkast om politikk her

På Apple her

På Spotify her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.