Breaking News torsdag kveld: NRK melder at selveste statsminister Erna Solberg kan ha brutt smittevernforskriften og suverent ignorert sine egne råd! To kvelder på rad feiret 13 slektninger Solbergs 60-årsdag. De samlet seg en kveld ute på restaurant, til et forbudt «privat arrangement» og til en frarådet privat «samling» i en leid leilighet.

Eva Grinde, Kommentator i Dagens Næringsliv og Frithjof Jacobsen, politisk redaktør i Dagens Næringsliv med ny episode av podkasten Den politiske situasjonen.
Eva Grinde, Kommentator i Dagens Næringsliv og Frithjof Jacobsen, politisk redaktør i Dagens Næringsliv med ny episode av podkasten Den politiske situasjonen. (Foto: Fartein Rudjord)

Auau - en så klassisk liv-og-lære-sak! Kun en uke tidligere formante statsministeren sine undersåtter om å unngå forsamlinger av alle slag i vinterferien, og møte færrest mulig. Affæren skriker maktarroganse i all sin gru, men kommer neppe til å få store konsekvenser. Hvorfor ikke?

Sammenlignet med Sverige og Danmark har nordmenns tillit vært veldig stabil gjennom krisen. En grunn er trolig det nære samarbeidet og åpenheten mellom politikere og fagmyndigheter. Men den siste måneden ser tilliten også her til lands, ut til å dale. Koronasjefene bør prioritere å få vippet den på plass igjen i det som ser ut til å bli en ganske bratt oppløpsside i pandemien.

Hør podkasten på Spotify her

Eller hvor som helst du foretrekker å høre dine podkaster. Ikke glem å abonnere!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.