Danskene åpner samfunnet for fullt neste uke. Hva skjer i Norge? Presset på regjeringen øker, men kanskje tok helseminister Ingvild Kjerkol munnen for full da hun lovte «store lettelser» også her. For Norges modus operandi har hele veien vært ganske forsiktig og konservativt.

Og Taliban tok første pr-stikk da de lørdag tvitret en selfie fra innsiden av et privatfly på vei til Norge. Det ble bråk, til tross for at Norges fasilitering av møter med Taliban, kunne vært en politisk vinnersak.

Læringspunktene er:

Når man skal i gang med et spektakulært og kontroversielt prosjekt, kom kritikken i forkjøpet ved å informere om beveggrunnene. Og skal et voldelig regime komme på besøk – informer de personer som har mistet noen til det samme regimet, på forhånd.

Hør podkasten her:

Eller der du ellers måtte like å høre på podkast. Den politiske situasjonen kommer ut hver torsdag, så det er bare å abonnere!

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.