Det utspiller seg en borgerkrig for åpen scene i partiet Rødt. Den måtte komme i et parti som er i mot at Norge sender våpen til Ukraina. Slike himmelropende utdaterte politiske standpunkter i brennhete saker tåler ikke å bli stående frem til landsmøtet i april, slik partiledelsen har forsøkt. Denne uken sprakk laget. Flesteparten av partiets ledende politikere gikk ut og erklærte motstand mot sitt eget vedtak. Men ikke sjefen selv. Ganske så problematisk, mener Den politiske situasjonen.

Kommentator Eva Grinde og politisk redaktør Frithjof Jacobsen er vertskap i DNs ukentlige podkast om politikk Den politiske situasjonen.
Kommentator Eva Grinde og politisk redaktør Frithjof Jacobsen er vertskap i DNs ukentlige podkast om politikk Den politiske situasjonen. (Foto: Fartein Rudjord)

Og Støre-uttalelser i pressen skaper nye diskusjoner om Aps sjel. Er partiet for eller mot vanlige folk, hvem kan egentlig kalles vanlige og var «Nå er det vanlige folks tur», noen gang noe slagord?

Stadig forvirret? Ikke etter denne episoden av Den politiske situasjonen!

Hør ukens episode her:

Bruker du Spotify, finner du episoden her.

Hører du via Iphone, trykker du her.

Eller gå inn på din podkastapp-favoritt, søk etter «Den politiske situasjonen» – og lytt, lik og abonner!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.