Russlands president Vladimir Putin varslet onsdag en kraftig opptrapping av krigen. Det kom etter de overraskende russiske nederlagene i Øst-Ukraina tidligere denne måneden. Frykten er at Putin trengt opp i et hjørne, skal finne på dumme ting, for eksempel ty til såkalte taktiske atomvåpen. Det vil innebære en helt ny og svært farlig situasjon, for da må Nato reagere.

Kommentator Eva Grinde og politisk redaktør Frithjof Jacobsen er vertskap i podkasten Den politiske situasjonen.
Kommentator Eva Grinde og politisk redaktør Frithjof Jacobsen er vertskap i podkasten Den politiske situasjonen. (Foto: Mikaela Berg)

Og på et mer hverdagslig plan bidrar krigen til Støre og Vedum varsler et historisk stramt statsbudsjett. Det er behov for mange titalls milliarder kroner til å dekke nye utgifter, men hvor skal pengene hentes fra? Se det fåt vi vite 6. oktober. Men vi foretar opptil flere lærde og innsiktsfulle gjetninger.

Hør, hør her:

eller der du måtte foretrekke å høre dine podkaster. Åpen for alle!

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.