DNs podkast om politikk, Den politiske situasjonen, er endelig tilbake etter et ørlite opphold. Den handler om «politikk og kun politikk» som Frithjof pleier å si. Og i politikkens verden har det skjedd en hel del de siste ukene. Viktigst av alt: Vi har hatt regjeringsskifte.

Kommentator Eva Grinde og politisk redaktør Frithjof Jacobsen snakker hver uke om politikk i DNs podkast: Den politiske situasjonen
Kommentator Eva Grinde og politisk redaktør Frithjof Jacobsen snakker hver uke om politikk i DNs podkast: Den politiske situasjonen (Foto: Mikaela Berg)

Det vi ikke vet er hva slags regjering vi egentlig har fått. Er den radikalt rødgrønn eller sentrumsgrå og traust? Det vil vise seg når den politiske hverdagen snart kommer. For selv om SV ikke er med i regjering, er ikke «SV-problemet» borte.

Og i Arbeiderpartiet kan vi for første gang på lenge se konturene av lovende politisk ettervekst. 13 Utøya-overlevere har inntatt rådgiver- og lederposisjoner, to av dem i sentrale statsrådsroller. Dette er god indremedisin for et hardt prøvet parti. Men jobben er ikke ferdig.

Lytt her:

… eller på Spotify, Itunes eller hvor du liker å høre dine podkaster.

Lytt, lik, del og abonnér! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.